tisdag 24 juli 2012

Sommarlov i Sverige 23juli-22augusti.


Jag ska:
- Fira födelsedag för Linnea 28juli
- Fira julafton med Lea 3augusti
- Se Sound of Arrows på Pridefestivalen med Alicia 4augusti, om det är gratis
- Åka med syster till Helsingfors 7-9augusti
- Krama mina katter varje dag, och min familj och vänner såklart
- Lära mig 500 kanji utantill, ca 270st to go
- Jogga/promenera i skogen varje dag
- Dricka kranvatten
- Fika på riktigt kaffe

Jag vill:
- Äta vegetarisk buffé på Hermans
- Baka massor; kladdkaka, hallonpaj, äppelsmulpaj
- Laga mat i ugn
- Gå på hemmafest
- Äta tacosmiddag
- Vara turist i Stockholm
- Åka till Gustavsbergs Outlet
- Promenera i stan
- Bada
- Träffa alla vänner och nytt folk, snälla hör av er om ni vill ses! 

Jag ska köpa och ta hem till Japan:
- Ölschampo från Lush (finns inte här i Japan)
- Sånt där vitt fluffpulver till håret
- Riktig choklad och godis

Jag ska inte:
- Äta sushi eller tempura

Bilder från Pinterest

söndag 22 juli 2012

日曜日 - söndag.


Det börjar närma sig nu. På onsdag har vi 中間テスト, midterminsprov. Det är många nya kanji och mycket ny grammatik att försöka få in i huvudet. På torsdag åker jag hem till Sverige i fyra veckor. Det ska packas resväskor och köpas おみやげ. Inte nog med det så ska det också packas flyttkartonger, för medan jag är borta flyttar Andreas och jag från Sendagaya till Nakai. Det är mycket nu. Vill bara få ihop allt innan onsdag så jag hinner vara nervös inför en långflygning på torsdag och sen få träffa mina katter. がんばってtill mig. Åter till studierna.

lördag 21 juli 2012

Detektivbyrån - En samling minnen.

Just nu sitter jag här i mitt lilla rum i Tokyo och lyssnar, tänker tillbaka. I tisdags var jag på ett norsk kaffe i Shibuya där de spelade Detektivbyrån och jag fick flashbacks till när jag yngre. Och livet var lätt. Ikväll sökte Detektivbyrån på youtube och hittar en video där jag syns i publikhavet två gånger, och massa minnen kommer tillbaka. Kika på videon HÄR, jag syns 2:14 och 3:20, rosa tröja och kamera i handen.
Vill bara samla mina tankar i ettor och nollor. För någonstans efter gymnasiet slutade jag göra det jag gillar och det är jobbigt. Nu ska jag börja göra saker jag tycker är kul igen och förhoppningsvis blir gladare.

klicka för att lyssna

Jag har så många fina minnen från olika spelningar och festivaler där Detektivbyrån har spelat. Första gången jag såg Detektivbyrån var på Lava i Stockholm våren 2007(070418 för att vara exakt). En lugn tillställning där alla satt i gamla mjuka soffor och lyssnade. Den gula varma kvällssolen sken in genom de stora fönstrena och allt blev magiskt. Den kvällen var Lykke li med hennes iPod och synth förband dessutom. Hör och häpna.
Och så alla röjjiga, dammiga, skrikiga och glada festivalspelningar längst fram vid fotodiket med en cider i handen. En stor massa av skitiga, fulla och glada ungdomar som hoppar och sjunger i takt.
Spelningen på Bengans i Stockholm där man nästan stod i instrumenten för det var så mycket folk. Jag och Sandra fick våra rosa singlar signerade med hjärtan. Vi dog.

Anders Flanders Kulturhusets tak. 
(Klicka på bilderna för att komma till min bortglömda Flickr.)

Och sen den där spelningen på Kulturhusets tak (080801) som jag fotade och sedan la upp resultatet på Flickr och Last.fm. Fotona som hamnade på Detektivbyråns egna hemsida. Fotona som jag mailade om och berättade att det var jag som tagit bara för att vara snäll. Och svaret jag fick tillbaka att de ville att JAG fotar deras konsert på Debaser Slussen. JAG!? Och sen vips så stod jag och två kompisar med på gästlistan till deras spelning på Debaser Slussen. Jag, 18år (!!!), med min Canon 450d 18-55 som jag köpt i somras, fick hänga med dem backstage och sedan gå upp på scenen och fota dem! Tillsammans på scenen med Detektivbyrån! Där sprang jag runt och fotade. Mitt i vägen, för hela publiken, vad visste jag om fotografi? Vad hände? Va?! Allt gick så snabbt. Och jag var så nervös. Fotona användes aldrig till någonting, men det jag fick göra var något fantastiskt. Ångrar ingenting. 
Nu när jag googlade på Detektivbyrån kommer faktiskt två av mina bilder upp på första resultatsidan. Mina bilder ligger där bland alla andra bilder, helt anonyma. Ska leta reda på bilderna från Debaser och göra ett nytt inlägg. Massa bortglömda bilder. 

Innan konserten 081106 på Debaser Slussen. 

torsdag 12 juli 2012

Girls' Generation x Casio Baby G


Girls Generation har gjort ett samarbete med Casio, Baby G. Hoppas klockorna kommer till Japan så har jag något att dregla över! Behind the scenes videon får mig att vilja köpa ALLA! Och de är så snyggt stylade! Kolla Sunny's smink, hur fint som helst! Gaahhh.
Blir ni helt kära kan ni ju kolla på deras senaste video Paparazzi längst ner, vill ni så skippa introt och hoppa till 1:30!




tisdag 10 juli 2012

ねころび cat café





Flera veckor har hunnit gå sedan dessa bilder togs. Bilderna är från en eftermiddag i juni då jag, Alicia och Andreas åkte till Ikebukuro för att gå på katt café! Pet café, cat café eller liknande är vanligt förekommande här i Tokyo då de flesta bor väldigt trångt och hyresvärdar inte tillåter husdjur. En klasskamrat som har katt har berättat att maten dessutom är väldigt dyr!
ねころび "nekorobi" i Ikebukuro var en perfekt liten utflykt för oss Crazy Cat Ladies (och Andreas) som saknade våra katter därhemma. 1000yen i timman, ca 95kr, för att klappa och gosa med massa söta katter. Finns även dryckmaskin och kakor som man får ta hur mycket man vill av under tiden. Milk tea. Nomnom. När vi var där fyllde en katt 4år och hade därför på sig en klänning (tvångströja). Extra söt! 
Detta ställe besökte jag och Andreas på vår resa 2010 och av de katt cafén vi besökt så ser katterna friskast ut här, de har det lugnt och skönt. Kika in på deras hemsida här: Nekorobi

lördag 7 juli 2012

Panasonic x Kyaru Pamyu Pamyu





Kyaru Pamyu Pamyu och hennes reklam för Panasonic-hörlurar. Alltid lika cool. Japans egna mini-version av Gaga. Kika in på youtube på en av hennes knäppa musikvideos

fredag 6 juli 2012

一人です。

Hej säger jag och mina två hudvårdsburkar från Korea. Trött och osminkad i photo booth. 


Här sitter jag ensam i vårt rum en fredag kväll. Andreas har boys night out och jag datorn som min bästa vän. Har precis skrivit ett inlägg om bilden ovan på skolans blogg, Kai Gambalog, kika in där så får ni lära er lite om Tanabata festival (alltså inte bilden på mig och mina koreanska hudvårdskompisar).
Nu är första veckan i level 2 över. Nya lärare, nytt upplägg på lektionerna, några nya klasskamrater och nya obekväma stolar. Första jordbävningen på skoltid. Har inte hittat någon bra studieteknik än, men ska ta igen mycket i helgen har jag tänkt. Är sugen på klass. Kanske vandra till sju11 i 30graders regnet i mörkret. Eller inte.

söndag 1 juli 2012

Dubbelfikat.

Ron Herman Café, Sendagaya.

Mmm.

FIKA!

Sista dagen på lovet. Efter att jag lagt upp förra inlägget tog Andreas med mig till ett undangömt fik här i Sendagaya. Stället hette Ron Herman och var kombinerad kläd/surf/smyckesbutik med café i mitten. Tyvärr var deras morotskakor vi var ute efter slut, så det blev en varsin sallad. Första riktiga salladen sen jag kom hit till Japan i April. サラダはとてもおいしかったです。
Eftersom vi fortfarande var fikasugna efter våra sallader gick vi till ett annat fick här i krokarna som vi velat gå till länge, Good Morning Café. Varje gång vi går förbi är det alltid mycket folk, och det måste ju betyda att det är bra. Beställde en caffe latte och en cheesecake. Jag dog. Riktigt fika.
Fantastiskt att vi bott här i snart tre månader och missat dessa två fik, 10min och 5min ifrån oss. Haha.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...